2008. február 5., kedd

KALANDRA FEL! – Irány Nagykovácsi!

Több meglepetést is tartogatott számomra januári kirándulásunk: az előző napi eső ellenére nem volt sár, a reggeli +8°C ellenére pedig nem volt érdeklődő kiránduló! Amikor kis családunk elérte a kilátót, lemerült a fényképezőgépünk, ezért a meglepően tiszta időben a Budapestre és környező hegyekre nyíló remek kilátást nem tudtuk megörökíteni… Madártávlatból megszemléltük jövő havi kirándulásunk helyszínét, a Nagy-szénást. A meleg ellenére havas, jeges volt a Hárs-hegy keleti oldala, így a csúszós utat elkerülve a déli oldali bánya felé mentünk, ahol gyönyörű zöld mohaszőnyeg várt bennünket – szinte kedvem lett volna belefeküdni! Másfél óra alatt jártuk meg ezt a kis utat, 2 és fél éves lányomat tudom csak meginterjúvolni, szerinte: „jó volt”.
Február 24-én 9-kor indulunk autóval a CBA parkolójából Nagykovácsiba. Felkapaszkodunk az 550 m magas Nagy-szénásra, ahol jó idő esetén nagyon szép kilátás vár minkét, majd a hegyet jelzett turista-úton megkerülve érkezünk vissza az autókhoz. A ~7km hosszú út megtételéhez ennivalóra és 3,5 órára lesz szükségünk.
Úgy gondolom, hogy a „rossz idő” nem lehet ok arra, hogy a mi családunk ne kerekedjen fel ezeken a meghirdetett vasárnapokon, de örülnénk, ha csatlakoznánk hozzánk mások is! Ezért bíztatnám olvasóinkat, hogy tegyenek egy próbát, és ha kételyeik, kérdéseik vannak, hívjanak a 30/474 5521-es számon!
(Borlai Barbara)

Nincsenek megjegyzések: