2008. január 18., péntek

OTT JÁRTUNK – Adventi kézműves foglalkozás

Az adventi készülődésünkhöz már évek óta hozzátartozik a december eleji kézműves délután a Közösségi Házban. A mostani alkalomra is szívesen tértünk be ezen a szombaton. A gyerekeim most is azonnal belevetették magukat a munkába. Minden asztalnál valamilyen foglalatosság várta a betérő gyerekeket és szüleiket. Munka közben pedig finom tea és pattogatott kukorica frissítette a szorgoskodókat.
A mézeskalács díszítés idén sem maradt el, és mindig nagy örömöt jelent kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A már előkészített, és kiszúrt formákat kellett különféle magvakkal feldíszíteni, és az elkészült művek ott helyben, néhány perc alatt sültek ki. Minden évben valamilyen különlegesebb mézeskalács-mű is készül. Idén mesebeli mézeskalács-házikót lehetett elkészíteni: mi 3 házikóval tértünk haza, és kettőből nagyon szép ajándék lett. Az ajándékokhoz ajándékkísérő kártyákat, képeslapokat lehetett készíteni. Előre kivágott papírfigurákkal (angyal, fenyő, harang, csillag, stb.) tudták a gyerekek a kis kártyákat díszíteni, de egy másik asztalnál több színű papírdíszeket is készíthettek a karácsonyfára. Az ajtókra, kapukra is kerülhetett dísz, ha nem fáradtak még el az ügyeskedők. Az egyik asztalnál fűzfakoszorúk, szárított gyümölcsszeletek, bogyók, zöld ágak vártak a gyerekekre. Ezt sem tudtuk kihagyni.
S végül az elkészült műveket a saját magunk által nyomdázott csomagolópapírba lehetett szépen becsomagolni.
2 és fél óra barkácsolás után megelégedetten, felpakolva indultunk haza. Megint nagyon jó volt, hogy eljöttünk. Köszönjük szépen a lehetőséget a többi jelenlévő nevében.
(Molnár Anikó)

1 megjegyzés:

Balogh Szilvia írta...

Örülök hogy rátaláltam a kérdésemre a választ,köszi Anita!