2008. január 18., péntek

KALANDRA FEL! – Irány a 2. kilátó!

Decemberben igazi téli időben indultunk a Nagy-Kopaszon lévő kilátóhoz; 14 elszánt kiránduló és 2 kutya. A zúzmarától fehér erdő gyönyörű volt, s bár közel 100 képet készítettem az itthon maradottaknak, azok csak gyenge utánzatok, nem adják vissza az erdő, a fák szépségét. Útközben meglepően sok emberrel találkoztunk: rajtunk kívül még legalább ötvenen, kutyával, lóval, babakocsival „felszerelkezve” gondolták úgy, hogy az év utolsó előtti napján megéri fellátogatni ide.
Pár kép a http://www.patyilurko.blogspot.com/ oldalon, két iskolás lány véleménye pedig:
„Szerintünk nagyon jól sikerült kirándulás volt, jó volt egy kicsit kimozdulni a szabad levegőre és túrázni a zúzmarás erdőben. Már csak az erdő és a táj látványa miatt is érdemes volt elmenni. Mindenkinek szeretettel ajánljuk a téli túrázást!!!. Nehéz elmozdulni a meleg kályha mellől, de csak a kinti -7 fok után tudjuk igazán értékelni a benti meleget:) Janka (14é), Kamilla (10é)”
Külön öröm, hogy Kamilláék január első napján, immár hóban, az út nagy részét újra megtették, és ez az sms-t küldték: „ Még a végén túrázók leszünk! Gyönyörű volt!”
Számomra a 2007-es év egyik legszebb kirándulása volt, ezt szeretnénk megismételni januárban! Újra kilátó, és remélem újra ropogós hó a talpunk alatt, de most azokra is gondolunk, akiknek nincsen autója:
2008 január 20-án a 454 m magas Nagy-Hárs-hegyi, Kaán Károly erdőmérnökről elevezett kilátót „hódítjuk” meg. Indulás busszal: 8:56 Páty, Iskola megálló, autóval: 9:00 CBA parkoló, találkozás 9:15 Bp, Szépjuhászné, Gyermekvasút állomás. Innen sétálunk fel a kilátóhoz, és a Hárs-hegyet megkerülve érkezünk vissza Szépjuhásznéra. Nagycsoportos lányomnak jó 2 órára és némi ennivalóra van szüksége ehhez a túrához. Szeretettel várunk mindenkit, aki az évet szívesen kezdi egy kis mozgással! (Kényelmes túracipőjüket se felejtsék otthon!)
(Borlai Barbara)

Nincsenek megjegyzések: